"Пенчев срещу Пенчев - съперничество, братска любов и уважение" - това е заглавието на специален материал в официалния сайт на FIVB, посветен на братята Николай и Розалин Пенчеви.

Причината бе фактът, че българските национали се изправиха един срещу друг по време на Световното клубно първенство.

Ники и неговият Скра Белхатов завършиха четвърти в турнира, а в групите срещнаха аржентинския Персонал Боливар с Розалин в редиците си. 

Това бе втори мач между братята като отново по-големият Николай надделя. И двамата обаче бяха щастливи от рядката възможност да се видят на живо и да се прегърнат.

"Преди седмици, когато разбрах, че и двамата ще участваме на това първенство, емоциите бяха много силни. Но с наближаването на мача, опитах да се концентрирам и да загърбя емоциите", сподели Розалин след двубоя. "Беше много вълнуващо да играем един срещу друг. В началото, когато излязохме на игрището, опитах да не го гледам, защото знаех, че емоциите ще ме залеят и ще загубя контрол."

Николай е с две години по-голям от Розалин и неговия близнак Чоно, който също е волейболист и играе като разпределител за италианския Азимут Модена.

"Понякога коментираме мачовете на останалите, но не бих им дал съвет, ако не ме попитат конкретно нещо. Те са доста опитни, играят на много високо ниво", споделя Ники. "Имах възможност да вляза в игра и да играя срещу него, така че съм щастлив. Сега резултатът е 2:0 в моя полза."

"Когато говорихме преди мача, му казах, че ще се радвам, ако той играе. Разбира се, радвам се, че той и отборът му се класираха за полуфиналите. Сигурен съм, че ако бях на негово място, той щеше да се радва за мен. Мисля, че влизайки в игра, Николай допринесе много за победата на своя отбор, особено в посрещане и защита."

Николай и Розалин Пенчеви

източник: fivb.com

Ники разказа и забавни моменти за емоциите в семейството по време на мача: "Нашето семейство не знаеше кой отбор да подкрепя, така че подкрепяха и двамата, казвайки 'нека по-добрият победи'. Преди мача баща ни ни пожела успех. Предполагам, че за него е било удоволствие да гледа двамата си сина да играят от двете страни на такъв турнир. По време на мача не говорихме помежду си. Опитвахме да сме концентрирани, по някога се гледахме."

А какви са плановете за празниците на двамата: "Ще имам възможност да се върна у дома в Пловдив за Коледа, но първо след края на турнира ще отида в Италия, за да посетя моя близнак Чино", сподели Розалин.

Ники пък все още не знае, дали ще бъде със семейството за светлия празник. "Страхотно е, че с Розалин успяхме да прекараме малко време заедно тук в Лодз."

Николай и Розалин Пенчеви

източник: fivb.com