Българските национали Андрей Жеков и Тодор Алексиев допуснаха неприятна загуба с Нефтяник УФА в отложен мач от първия кръг на руската волейболна Супер лига. Като домакин пред 1000 зрители тимът от Уфа бе надигран от Динамо Янтар Калининград с 2:3 гейма (18:25, 25:23, 25:20, 22:25, 22:24).

Драматичната среща продължи два часа и три минути! Националният ни разпределител бе титуляр, а Алексиев отново влезе като резерва.
Жеков игра много добре и заслужи похвалите на руските специалисти, който го определиха за №2 в мача, веднага след MVP на терена Станислав Динейкин от Калининград. Нефтяник допуснаха 6 грешки повече от съперника – 32. А тайбрека бе изключително успорван - 24:22 точки!

След срещата ръководството на тима от УФА подаде контестация за неквалифицираното съдийството на Александър Лопатина. След множество повторения на спорни моменти от мача, домакините изказаха протеста си спрямо отсъжданията му. В първия гейм била зачетена точка за противника, след като топката излязла в аут, но реферът преценил, че топката е докоснала дългата коса на българския национал Тодор Алексиев. Нефтяник очакват случаят и контестацията им да бъде разгледана от Руската волейболна федерация, а срещата преиграна.

Това поражение може да се окаже решаващо за Нефтяник и неговото неучастие в плейофите на първенството. Тимът сега е 10-ти в подреждането, а преди срещата бе 8-ми.

В последния кръг от редовния сезон Жеков, Алексиев и компания гостуват на шестия Локомотив-Изумруд Екатеринбург.

Финалният етап на Супер лигата стартира на 25 март и продължава до 13 май. Той е разделен на две групи – в първата са тимовете от първо до осмо място, а тези останалите играят за разпределение на местата от девето до 12-то.