Иранския волейболен отбор Абу Мюслем, в който се състезават българите Иван Колев и Смилен Мляков допусна първа загуба от началото на сезона. Абу Мюслем отстъпи пред лидера във временното класиране Уромие като гост с 0:3 гейма (17-25, 22-25, 22-25).

Края на старата 2010 г. и първите дни новата 2011 г. бяха много напрегнати за волейболния Абу Мюслем, след като в рамките на една седмица се изиграха три мача. Два дни преди настъпването на новата година Абу Мюслем победи Калех Атол с 3-1 като домакин. Само четири дни след това се наложиха с 3-1 при отиграването на отложения от първи кръг на Иранската волейболна лига мач срещу Гомбат, отново в залата си в Машхад. Веднага след победата над Гомбат, отборът на Иван Колев и Смилен Мляков замина за Уромие.

Въпреки умората от тежките мачове и дългото пътуване до Уромие, българите отново се отличиха с добра игра. За Абу Мюслем най-резултатен беше Иван Колев, който записа 11 точки и завърши с 86% позитивно посрещане, 79% отлично посрещане и 69% ефективност в атака. Смилен Мляков отбеляза 5 точки.