Двамата ни волейболни национали Методи Ананиев и Тодор Алексиев бяха посочени като вероятни нови играчи на италианския Тонно Калипо Вибо Валентия от местните медии. На 50% тази новина е истина и по-специално - Ананиев може да стане съотборник на Венци Симеонов в Серия А1. Синът на Каспар Симеонов вече е капитан на селекцията, която след първия си сезон в Серия А1 зае шестото място.

Алексиев пък отново се е насочил към Русия, като чака официална оферта след вече водени разговори с Локомотив Изумруд Екатеринбург на Христо Цветанов.

„Разговори и преговори за мен се водят с Вибо Валентия. Има обаче учудващ проблем и намеса на бившия ми тим в Италия Монтекиари. Скоро очаквам яснота по въпроса, защото договорът ми с Монтекиари бе прекратен едностранно от тяхна страна, нямаме никакви вече взаимоотношения, а сега проявяват финансови претенции за евентуалното ми преминаване във Вибо Валентия. Очаква се разясняване на въпроса скоро”, сподели пред Гонг Ананиев.

Припомняме, че през месец декември 2007 година Монтекиари депозира писмо в Левски Сиконко, с което искаше договорът да бъде прекратен и да не плащат за лечението на тогава контузения българин, който дори не успя да дебютира официално за клуба.

Тодор Алексиев не знае за интерес към себе си от Вибо Валентия, а се е съсредоточил към евентуалния си нов руски период. Новакът в елита на Русия с Христо Цветанов в състава, след като се раздели с Мартин Пенев, желае Алексиев и преговаря за него.

Двамата посрещачи продължават подготовката си с националния отбор край морето. Този следобед обаче към 12-те няма да бъде на тренировка Алексиев, тъй като Силвано Пранди го освободи да отпразнува първия рожден ден на дъщеричката си Никол.