Волейболният национал Николай Пенчев, който напусна Сточня Шчечин, след като клубът изпадна в тежка финансова криза, вече има нов клуб в Полша. Пенчев ще продължи кариерата си в Онико Варшава, воден от френската легенда Стефан Антига. Специалистът изведе Полша до световната титла през 2014 година. 

26-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на Полша със СКРА, ще играе за пети полски клуб в кариерата си. По-рано Пенчев е носил екипите на Ефектор Келце, Асеко Ресовия Жешув, Скра Белхатув и Сточня Шчечин.

"Въпреки младостта си, Пенчев е много опитен играч в полската Плус лига, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му", заяви президентът и спортен директор на Онико - Пьотр Гацек.

Родният национал ще се състезава с номер 22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще бъде редом с Бартош Кволек, Пьотр Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе. 

Няколко дни по-рано в тима на Онико премина и доскорошният съотборник на Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек./БТА