Помощник треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Нели Маринова – Нешич се отказа от участието в Мача на звездите в Италия. Шоуто ще бъде утре в зала „Русини” в Торино. Бившата разпределителка на националния ни тим получи покана да играе в тима на Света, но преди ден отказа. Целият отбор на Перуджа няма да вземе участие, заради тежката програма, която има – наситени тренировки, участие в Шампионска лига, Серия А, а в момента играе и контроли. Перуджа домакинства на 23 януари на Постар Белград в мач от най-елитния клубен турнир на Стария континент. На 27 януари пък Нели и истаналите състезатилки от бившия тим на Тони Зетова ще гостуват на Драган Нешич с неговия Сантерамо в първи мач от пролетния сезон в Серия А1.

Другата поканена българка - центърът на Форли Илиана Петкова (Бебето), обаче със сигурност ще бъде на полето в Торино.

Любопитно е, че на мястото на Нели Маринова – Нешич ще играе разпределителката от тима на съпруга й Драган Нешич Тена Сантерамо. Бразилката Кристина Фернанда Ферейра Фернандиня.

Старши треньор на тима на Света ще бъде бившият треньор на Маринова Марсело Абонданца, а на тима представляващ Италия - Карло Парижи.

Най-много представителки ще имат Бразилия и САЩ – по четири, Чехия - две. От другите националности – България, Белгия, Сърбия, Холандия и Хърватия, - само по една волейболистка.

Италианската волейболна федерация, заедно с ръководството на Серия А при дамите обещава грандиозно волейболно шоу в Мача на звездите утре. Сблъсъкът ще бъде предаван пряко по Скай Спортс 3.