Българската волейболна националка Габриела Коева спечели Купата на Швейцария. С тима си Волеро Цюрих 20-годишната ни състезателка стигна да трофея след успех на финала над Нюшател с 3:0 гейма (25:14, 25:20, 26:24).

Това е общо пета Купа на Швейцария във витрината на състава от Цюрих след предишните победи през 2005, 2006, 2007 и 2008 година. 187-сантиметровата Габриела бе титуляр за Волеро при чистата победа.

Сръбската треньорка на Коева - Светлана Илич, която наследи поста от Петър Дочев, сподели след победата: „Бяхме добре подготвени, за да стигнем до спечелването на Купата, работихме на 100%”.



Време обаче за почивка няма за Коева и компания, като два дни след успеха утре вечер им предстои контролна среща с френския Мулуз. Причината за сериозната подготовка е, че следващата събота е първия мач от полуфиналите на швейцарското първенство и то именно срещу Нюшател.

Контролата на Волеро ще бъде с участващите в Шампионската лига французойки, а швейцарките пък стигнаха до 1/16-финалите на втория по сила евротурнир за Купата на Европейската волейболна конфедерация.