Националът ни по волейбол Тодор Скримов впечатли волейболната общност след като излезе на терена 28 дни след операция за отстраняване на тумор.

Оказа се, че Скримов е бил на прегледи заради контузия, когато му е открит тумор в бъбреците, който за щастие се е оказал доброкачествен и диагностициран навреме.

"В деня преди мача тренера ме попита, дали ако има нужда от мен, може да ме пусне в игра. Аз бях готов. Чувството беше много странно, защото отсъствах известно време. Не бях много сигурен в себе си и имах някои проблеми в началото. След това мина добре, благодарение на съотборниците ми." сподели Скримов за заръщането си.

"Не знам как се възстанових толкова бързо от операцията. Мислех, че ще ми трябват поне още 2-3 седмици", добави той.

Той разказа за първи път пред италианските медии как е преживял новината за болестта.

„Страхувах се не за мен, а за семейството ми – родителите ми и моята приятелка. В началото бях притеснен, защото в продължение на 2-3 дни, докато се разбере какво точно е – тумор или киста, бях в неведение. След като се разбра, че става въпрос за тумор, но хванат в много ранен стадий, който подлежи на лечение и интервенция, се успокоих. Не исках да покажа на близките ми, че ме е страх, защото това допълнително щеше да ги стресира. Но имах късмет, защото по времето, когато ми откриха тумора, получих и контузия и малко случайно се установи.”, разказа националът

"Когато ми казаха, че е рак, но имам добър процент шанс да го излекувам, само попитах колко добър е този процент. Лекарите ми обясниха, че е доста голям, което ме успокои. След операцията не се тревожих толкова", каза още волейболистът.

Той споделя, че е имал късмет, че между диагностицирането и интервенцията е имало само около една седмица и не е имал време за задълбочени мисли относно заболяването.

Очаква се възстановителният период да продължи още два месеца.