Вече втори сезон един от волейболните ни национали играе при непонятните за нас атмосферни условия. Посрещачът Костадин Стойков е част от състава на НОВА Новокубишневск и не иска да се връща у нас. Играчът, на който Мартин Стоев ще разчита и това лято в Световната лига предпочете заедно със съпругата си и едногодишния си син да посрещне коледните и новогодишни празници не в България, а при минус 32 градуса на левия бряг на река Волга, на 20 километра югозападно от Самара.

Последната новина около семейството му е, че днес съпругата му Нина и малкия Ивайло се прибраха у нас, но за кратко.

Возилото на Костадин Стойков е новият модел на Лада 12 – с електронни стъкла и борд компютър. Бензинът е със специални смески. Апартаментът пък му е лукс

Парното в региона е едно от най-евтините неща – 150 рубли на месец в апартаментите, което е около 6 долара.

Костадин Стойков говори много рядко, но пред Гонг разказа любопитни неща за града, в който вече втора година живее. Тимът му НОВА Новокубишневск миналата година изпадна от Суперлигата, този сезон във Висшата А лига се представя отлично и очаква завръщането си в елита следващия сезон. От началото на шампионата Стойков и компания имат 20 победи и 6 загуби.

„В момента е топло – минус 23 градуса. Ако е минус 4-5 е по-студено, защото става по-сухо. Носим отдолу чорапогащници и отгоре анцуга и готово! Един час максимално може да издържиш навън. Просто до магазина за 10-15 минути и това е! Постоянно има съобщения за замръзнали и умрели хора. Най-много 60 минути може да изкараш навън. Местните пият от сутрин до вечер, мъже, жени с биричка или водка, картина, която трудно може да пресъздадеш. В залата 24 градуса и парното на макс. В града няма слънце, то просто не се показва. Въздухът е много мръсен. Тук се преработва 40% от нефта на Русия. Залата ни се пълни със фенове, имаме си и фенклуб. Ръководството е много доволно”, сподели Костадин Стойков.

Гордият татко с малкия Ивайло