Носителят на Купата и Суперкупата на България по волейбол Нефтохимик 2010 привлече още две нови попълнения в състава си. Това са диагоналът Жани Желязков и разпределителят Николай Кичуков, който в началото на сезона напусна Пирин (Разлог) поради лични причини.

До този момент националът Жани Желязков носеше екипа на втородивизионния италиански Ауриспа (Алесано), пише bgvollleyball.com.

След Нова година с тима от Бургас ще започнат тренировки Георги и Валентин Братоеви. Разпределителят имаше проблеми с разширен кръвоносен съд в главата и той дори обмисляше да сложи край на волейболната си кариера.

Брат му Валентин пък вече трябва да започне раздвижване, след като претърпя операция на крака преди около месец. Той беше със стрес фрактура на малкия пръст на десния крак. В началото на сезона посрещачът дори започна подготовка с ЦСКА, но контузията го извади от строя за три месеца.

По-рано през сезона Нефтохимик 2010 (Бургас) се раздели с двете си бразилски попълнения – разпределителя Лукас Ален Силва и посрещача Марио Серджо Джуниър. След последния мач за първия полусезон, тимът напусна и посрещачът Явор Генов. Той продължава кариерата си в Ливан.