Волейболният национал Алекс Николов вече е студент в престижния университет в Мачерата. 19-годишният посрещач на италианския шампион Кучине Лубе (Чивитанова) записа курс по международно право, който  ще се провежда на английски език. След като напредне с италианския, Алекс ще се завърне към изучаването на икономически науки, което стартира в началото на тази година като студент в университета на Лонг Бийч (САЩ).
 
"Благодаря на ректора и на университета в Мачерата за прекрасното посрещане. Наясно съм, че няма да е лесно да съчетавам ученето със спорта, защото играя за италианския шампион и целта с него е да извървя целия път на всички фронтове!
 
Тази година ще ходя на подготвителен курс по право на английски, но ще се опитам да натрупам още повече увереност в италианския език и след това да се посветя на икономиката.
 
Ще се подготвям за изпитите дистанционно, това ще е неизбежно поради многото си ангажименти, но искам да се интегрирам сред съучениците си и се надявам да мога да присъствам на някои уроци и в класната стая", сподели Алекс, който бе придружаван от генералния директор на Лубе - Бепе Кормио.