Волейболният национал Владимир Николов изрази надеждата си за добро представяне на представителния ни състав в предстоящите мачове в Световната лига и на Европейското. Николов сподели в интервю за Нова телевизия, че новините за контузията на Цветан Соколов не са обнадеждаващи.

„Цецо Соколов вече е минал на прегледа и най-добре да каже докторът, но по неофициална информация нещата май наистина са сериозни. По всяка вероятност няма да можем да разчитаме на него това лято“, сподели Владо Николов.

„Щом съм тук, значи съм добре. Отборът се готви за Световната лига, за финалите на Световната лига, които са вкъщи. Целта е по време на финалите на Б групата на Лигата да сме идеално подготвени и ако успеем да спечелим квалификацията, да се върнем там, където ни е мястото - между първите осем отбора“, коментира още Владимир Николов, който благодари за думите на селекционера Пламен Константинов за доброто му представяне през сезона във Франция.

„Благодаря му за тези думи, но за мен най-добрият диагонал във Франция беше Никола Георгиев. Аз играх доста добре. Смятам, че бях от полза на отбора си, за да постигнем тези изключителни резултати. Класирахме се трети за първи път от 25 години. Нещата не са вързани. Успешият сезон във Франция, не значи непременно успешен сезон и в националния отбор. Аз знам, че съм готов да направя всичко, което мога. Надявам се да бъда от полза на отбора“, каза Николов и продължи:

„Това, което говорихме с Пламен е не с оглед на почивка, а с оглед най-добрата подготовка, е да не пътувам на дългото турне, защото реално имам нужда от физическа подготовка. Аз, когато съм добре подготвен физически, имам по-добри предпоставки да играя добре. А на дългото турне това са 3 седмици с мачове и пътувания почти без време за подготовка. Нещо, което е тежко за всички играчи, но за по-опитните е невъзможно да се издържи.“

„Надявам се информацията за Цецо да не е вярна. За Европейското първенство ще видим, това е решение на старши треньора. Ще играят най-добре подготвените“, каза Владо Николов на въпрос за своето участие в националния тим.

„Всяка година е различна. Миналата година започнахме с поредица от контузии и тази година пак. В смисъл Цецо няма да е тук, но ако отсъства само той, мисля, че бихме могли да компенсираме. Надявам се да сме здрави и да се подготвим добре. Защо да не използаме възможността пред собствена публика да покажем какво можем“, завърши Владимир Николов.