Христина Вучкова и нейните съотборнички от Имоко Волей Конеляно не успяха да спечелят Шампионската лига по волейбол. В двубоя за титлата в Любляна италианският отбор загуби с 1:3 (22:25, 21:25, 25:23, 21:25) срещу Вакъфбанк Истанбул след 123 минути.

Турският гранд отстъпваше в нападение срещу Имоко Волей, но допусна по-малко грешки в сравнение със своя противник и се поздрави с краен успех.

Българската националка Вучкова влизаше на полето за малко като резерва и не отбеляза точков актив. Паола Егону реализира 39 точки в полза на италианския шампион, който загуби трети финал в най-престижния клубен турнир. 

Габриела Гимараеш се отличи с 23 точки за тима от Истанбул, а първи съдия на решителната среща беше българинът Ивайло Иванов.

„Искам да поздравя Вакъфбанк за страхотната игра. Не ни превъзхождаха толкова с игра, колкото психически. Мислехме повече за тактика, не се играе така финал. Имахме излишни мисли. Това ни е последният мач в тази конфигурация. Почти никое момиче няма да остане. Това са едни страхотни атлети и ми е мъчно, че не показахме това, което можем. Но само един побеждава и това, за жалост, днес е Вакъфбанк“, заяви Вучкова пред NOVA.

Вакъфбанк спечели Шампионската лига общо за пети път в своята история и за първи след 2018 година.