Новият старши треньор на Модена Радостин Стойчев сподели пред NOVA, че е напълно възможно да привлече български волейболисти в италианския гранд.

Радо Стойчев с големи амбиции за новия си отбор Модена

“Със сигурност може да видим българи в Модена. Много внимателно ще разгледам нашата волейболна панорама, за да намеря 1-2 млади състезатели. Лошото в случая е, че поради периода повечето от тях са ангажирани с други клубове. Във всеки случай за в бъдеще ще се опитам да привлека един или двама България. Аз нямам проблеми да работя с българи. В чужбина те винаги се представят добре. В България има таланти. Такава беше историята с Цецо, с Матей.. през Тренто минаха много други. Не всички успяха да станат звезди, но в никакъв случай не се представиха зле. Свършиха много работа. Не виждам защо да не взема българин”, заяви Стойчев.

Стойчев: Не съжалявам, че отказах да поема световните шампиони

Той сподели и своето мнение за състоянието на българския волейбол, което не се е променило:

“За българския волейбол не съм си променил мирогледа. Промених си го като цяло. В тази една година, в която си почивах и имах възможност да премисля нещата отстрани. Смятам, че в момента съм много по-добър, отколкото бях преди. През този период успях да погледна много проблеми отстрани. Когато работиш по 10-11 часа на ден ти остава малко време да погледнеш нещата отстрани.”