Победителят във волейболната Шампионска лига - ЗАКСА, обяви привличането на българския национал Денис Карягин. 

“Бихме искали да ви информираме, че младият волейболист от България - Денис Карягин ще се присъедини към състава на ЗАКСА за сезон 2022/2023, като по този начин приключва селекцията на отбора за новия сезон.

Денис Карягин е определян като един от най-големите таланти на българския волейбол. Почти 20-годишният състезател направи първите си стъпки в професионалния волейбол в българския клуб Нефтохимик 2010 (Бургас), където изигра 3 сезона (2018/2019, 2019/2020 и 2020/2021), като спечели всички възможни трофеи във вътрешните надпревари, както и дебютира и в европейските клубни турнири.

Както сам признава, приключението му с волейбола започва много по-рано, защото започва първите си тренировки на 9-годишна възраст. Младият играч прави първия си трансфер в чужбина, като през миналия сезон той дебютира в италианската Серия А, защитавайки цветовете на Веро Волей (Монца), където игра заедно с представителите на Италия или играчи, добре познати волейболисти от полската Plus Liga (като като Георг Гроцер и Милан Катич).

Новият ни играч е и български национал, след успешно представяне на миналогодишното Световно първенство за U-21, Карягин дебютира тази година за националния отбор на България. Състезателят, който играе на позицията посрещач, поради универсалността си в националния отбор се оказа и като диагонал, влизайки като резерва на една от звездите на българския волейбол - Цветан Соколов. Талантът на младия българин бе забелязан преди няколко години от треньора на ЗАКСА - Туомас Самелвуо”, написаха в официалния сайт на ЗАКСА.