Алекс Николов влезе в историята в първия си сезон на колежанското първенство по волейбол в САЩ. Посрещачът на Лонг Бийч беше обявен за играч на годината на национално ниво от Асоциацията на американските волейболни треньори. За първи път новак получава приза за номер 1 в шампионата.

Николов, който е висок 205 сантиметра, е номер 1 в Западната конференция и се нарежда на трето място в национален мащаб с 4,60 успешни атаки на гейм.

Средно на мач 18-годишният българин има 5,56 точки, което го прави номер 1 в Западната конференция и втори въобще в колежанското първенство на САЩ.

Юношата на Левски София записа 57 точки директно от начален удар в първия си сезон, което досега не бе постигал нито един новак с екипа на Лонг Бийч.

През сезона Алекс Николов стана 8 пъти новак на седмицата в Западната конференция, като спечели и 2 пъти приза за играч на седмицата.

За българския волейболист и състудентите му в Лонг Бийч предстои участие във финалната четворка на NCAA. Тя ще излъчи шампиона в колежанското първенство на САЩ.

Тази нощ е полуфиналът на Лонг Бийч срещу Калифорнийския университет.