Матей Казийски беше избран за най-полезен играч в петия мач от финалната серия в шампионата на Италия по волейбол. Българският посрещач има основна заслуга за снощния категоричен успех на Итас Трентино Тренто с 3:0 у дома срещу досегашния първенец Кучине Лубе Чивитанова с Александър Николов в състава си. 

38-годишният Казийски реализира 13 точки за решителната победа, с която приключиха плейфите за златните медали при резултат 3:2 успеха в полза на Тренто.

"Това беше фантастична история. През последните две години винаги сме били много близо до успеха, а този път го направихме. Това е най-доброто, което можеше да се случи в края на престоя ми в Тренто. Този отбор ще може да направи много дори и без мен и аз винаги ще му бъда фен. Развълнуван съм, както бях през 2008 година. Тренто не беше вдигал титлата почти десет години, а това е твърде дълго време", заяви Казийски, цитиран от клубния сайт на трентинци.

Итас Трентино спечели "скудетото" за общо пети път в историята си, като всички триумфи (2008, 2011, 2013, 2015 и 2023 година) са свързани с Матей Казийски. През следващия сезон българският волейболист ще облече екипа на Алианц Милано, като това все още не е обявено официално от италианския клуб./БТА