Матей Казийски и италианския гранд Итас Трентино (Тренто) стартираха отлично участието си на Световното клубно първенство в Бетим (Бразилия). Воденият от Анджело Лоренцети тим надигра категорично шампиона на Иран и Азия - Фулад (Сирян) с 3:0 (25:18, 25:22, 25:19) в първия си мач от Група В на турнира. Първи съдия на мача пък бе българинът Ивайло Иванов.
 
Тази нощ (петък, 10 декември) от 01,30 часа българско време Тренто излиза срещу шампиона на Южна Америка - бразилския гранд Сада (Крузейро), в директна битка за първото място в групата. За тима на Сирян това пък беше втора загуба и иранският отбор отпада от първенството.
 
"Беше интересно да изиграем първия си мач на турнира. Много съм щастлив от победата и мисля, че има само няколко неща, на които трябва да обърнем повече внимание, за да продължим напред. Знам, че атмосферата ще бъде луда утре, когато играем срещу отбора на Крузейро. Ще се подготвим за един наистина труден мач", сподели Казийски.
 
Казийски е печелил 4 пъти световното клубно първенство с Тренто през 2009, 2010, 2011 и 2012 г., а през 2014 г. игра финал с тима на Ал Раян.