Голямата звезда на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов няма намерение да сменя клубния си тим Лубе Чивитанова. Това разкри самият той в ексклузивно интервю за NOVA.

В последните дни се появиха информации, че може да заиграе или в Турция, или в Санкт Петербург, но диагоналът твърди, че се чувства прекрасно в новокоронования шампион на Италия и няма намерение да сменя обстановката.

"Чувствам се много добре в Чивитанова, бях на много места. В Турция спечелих всичко, но тук тази година се чувствах много добре. Беше различно за мен, защото италианското първенство е най-силното. Не мога да не бъда щастлив, чувствам се прекрасно тук, като едно голямо семейство сме, подкрепяме се един друг", заяви Соколов и продължи.

"Завършихме един много успешен сезон, но вече за лятото ще мисля за националния отбор. Ще видя догодина какво ще бъде, ще видя какви ще са целите с Чивитанова. Аз имам договор за още една година плюс още една. Излезе някаква статия, че отивам в Турция, но аз имам договор тук и въобще не мисля за друг отбор. Никакви планове нямам да ходя някъде."

"С тези неща се занимава моят мениджър, така че ако има нещо, той трябва да бъде питан. Вчера свършихме сезона, няма да тръгна да питам дали има някакви оферти. Сега искам да почина малко, да се отърся от емоциите. И след седмица съм пак в залата", сподели още диагоналът и сподели радостта си от спечелената титла с Чивитанова.

"Това е първата титла, която печеля, играейки на игрището. И сега емоцията е по-истинска. Много се радвам, защото цяла година се държахме на едно ниво и то растеше с всеки изминал мач, не сме имали амплитуди. Радвам се, че спечелихме в нашата зала."

"Всички момчета казват, че тази титла е много по-специална за тях от всички, които са взимали досега. Взехме и Купата на Италия, така че е радващо. Имаше огорчение от отпадането ни в Шампионската лига, но е радващо, че завършихме сезона с победа."

"Тази година уцелихме и играчи, и треньор. Има страшен колектив в този отбор, всички имахме единствена цел да спечелим титлата. Още в началото на сезона си бяхме казали, че ще ни е трудно, но искаме да сме на финал и да го спечелим. Всеки мач, всеки от нас играеше за победа и никой не мислеше, че можем да загубим", сподели Соколов.

Той коментира и темата с националния отбор, от който ще бъде част това лято. Според диагонала, сега се очаква тимът да се представи доста по-добре, в сравнение с миналата година.

"Видях се вече с Пламен Константинов, ще дойда директно във Варна. Той ми каза нека първо спечеля първенството и после ще видим каква почивка ще ми даде. Нека да отдъхна малко и аз все пак."

"Мисля, че завръщането на по-опитните състезатели в националния отбор е добре, защото така ще се вдигне нивото. Имаме някаква сработка с тези момчета. Подмладяването миналата година донесе ценен опит за някои от играчите, те веднага излязоха навън."

"Тази година очаквам доста повече, в сравнение с миналата. Резултатът ще е различен, особено в Световната лига. Момчетата имат желание за победи и искат да представят добре България. Всичко ще се покаже на полето", заяви Соколов и коментира здравословното си състояние.

"Смея да твърдя, че се чувствам наистина добре физически. Винаги има някакви дребни болежки, но те са съпътстващи за активен спортист. Мога да поздравя целия ни лекарски щаб, защото те наистина си разбират от работата. Чувствам се добре благодарение на тях."

"Имам леки болки в рамото, но нищо сериозно. Предполагам, че е от преумора, защото цяла година не съм пропуснал нито един мач. Радвам се, че рамото ми издържа. Ще видим сега лятото как ще е подготовката", сподели Соколов, като накрая говори и за предстоящия сезон в италианския шампионат.

"Според мен италианското първенство ще бъде подсилено следващия сезон. В момента нивото се покачва наистина драстично. Разбрах, че Радо Стойчев е подписал с Модена, това е люлката на волейбола в Италия. Ще бъде доста интересно, най-вече за зрителите, и за нас, отборите", завърши Соколов.