Един от най-големите български таланти в българския волейбол в последните години  - Александър Николов ще играе в шампиона на Италия  - Кучине Лубе (Чивитанова). Новината бе потвърдена от неговия баща - бившия национал Владимир Николов. 18-годишният Николов стана "Най-добър волейболист: в колежанското първенство на САЩ през изминали сезон, а с екипа на националния отбор на България изигра много силни двубои в Лигата на нациите. Трансфелът означава, че той ще трябва да прекъсне следването си в Америка.
"Всичко стана много бързо и неочаквано. От една страна съм радостен, но от друга - притеснен. Смятам, че правилният отговор тепърва ще го разберем. Преди 10 дни темата за прекратяване на учението на Алекс в Америка не бе на дневен ред. Ако всичко е наред,  утре ще бъде обявен трансфера на Алекс и от италианска страна. Това е предложение, което не може да бъде отказано. В Италия за последните 10 години има два клуба, които винаги са били сред най-добрите - това са Тренто и Лубе. Възможността Алекс да попадне в отбор като Лубе е мечта", призна Владо Николов, който е шампион на Италия с Тренто и Кунео.
 
Родният талант ще замени кубинската легенда с италиански паспорт Османи Хуанторена, който напуска Чивитанова и ще играе в Китай. Преди време шампион на Италия и на Европа с отбора от Чивитанова бе Цветан Соколов.