„Наистина турнирът бе специален за мен. Тази Купа наистина значи много за мен. Призът се дължи на целия тим. Радвам се, че успях да помогна на отбора да спечелим тази Купа и не бих казал, че аз съм основната причина за победата. Всички се раздадоха максимално”, заяви националът Цветан Соколов след триумфа на неговия Лубе Чивитанова в турнира за Купата на Италия.

„В началото никой не е очаквал, че толкова много хора ще идват на мачовете ни, защото построиха нова зала за 5 хиляди човека. Феновете от Мачерата не бяха много доволни от преместването на тима, но сега всички са щастливи, защото залата е по-голяма и събира повече хора. Накрая всички са доволни. Тази година шампионатът е много равностоен. Единствено може би Перуджа е по-силен, но както виждате и те имаха един период, в който не играеха добре. Атмосферата на всички мачове е много различна. Някакси волейболът придоби съвсем различна визия”, коментира още Цецо Соколов пред DIEMA SPORT 2.

„Този период с възстановяването беше наистина много тежък. Мога да кажа само благодаря на семейството ми, че ме подкрепяше от началото до края. Направи ме по-силен психически. Давам всичко от себе си в залата. Работя много повече нещо такова да не се случва”, каза още Соколов, а по повод предстоящите изяви с националния тим, заяви:

„Тази година наистина ще е много интересна в националния отбор. Миналата година имаше много нови момчета, както и аз пропуснах една година. Едва ли не започнах отначало, но тази година много момчета играят в чужбина и виждам някои момчета тук в Италия се представят на много високо ниво. Надявам се и на Теодор Тодоров рамото му да е добре. Но тази година наистина ще е различно, защото всички са придобили някакъв опит.”