Капитанът на националния отбор на България Цветан Соколов потвърди, че и през следващия сезон ще играе в руския Динамо Москва. 31-годишният диагонал обяви официално това в интервю за руското издание „Спорт Експрес“.

„Да, ще остана и през следващия сезон в Динамо. Имам договор и всичко ме устройва“, заяви Цветан Соколов.

„Много е добре, че турнира за „Финалната шестица“ в Суперлигата на Русия ще се проведе в Москва. В България имаме такъв израз: „У дома и стените помагат!“ Феновете са нашия седми играч. Допълнителното напрежение не ни плаши. Гладни сме за победи и сме много агресивни на игрището. Дори в тези моменти, когато играем зле, успяваме да спечелим мачовете си. Това ес случи на няколко пъти през сезона. Същото се получи и като спечелихме Купата на CEV, но ние търпяхме и се борихме. Ние сме добри точно като отбор. Всички ни обединява огромното желание за победи. Играчи, треньори – всички“, добави Соколов.

31-годишният диагонал говори за бъдещето и очакванията към националния отбор на България.

„В момента имаме млад отбор. Нужно ни е време да се сработим. Спокойно спечелихме квалификацията за Европейското първенство. Сега трябва да продължим да работим планомерно. Потенциалът на този отбор е голям. Надявам се, че ще успеем да го покажем на Световното първенство в Русия през 2022 година“, каза още Соколов.