Цветан Соколов надделя над Николай Пенчев в своеобразното българско дерби на полуфиналите на Световното клубно първенство по волейбол.

Със Соколов в основната роля италианският шампион Лубе Банка Чивитанова победи с 3:0 гейма (25:23, 25:23, 25:23) Скра Белхатов в Краков.

Българският диагонал изигра страхотен двубой като бе най-резултатен в двубоя и бе в основата на успеха. В същото време Ники Пенчев влизаше постоянно като резерва за своя отбор, най-вече за да подпомогне на посрещането, и се справи добре със задачата си.

И трите гейма бяха равностойни, но в края неизменно Чивитанова бе по-добрият отбор. В първата част Скра бе напред в резултата, но накрая италианският шампион успя да обърне с няколко последователни успешни атаки. Втората част изглеждаше под контрол на Чивитанова, а в третия сет Соколов и компания си осигуриха добра преднина от няколко точки от самото начало.

След 20-ата точка Скра се върна в резултата и запази шансове за успех, но все пак Чивитанова триумфира в крайна сметка.

Така отборът на Цецо Соколов се класира за неделния финал, в който техен съперник ще бъде отборът на Зенит Казан. В другия полуфинал европейският шампион бе категоричен - 3:0 гейма (25:23, 25:19, 25:18) срещу настоящия шампион Сада Крузейро.

Мачът е от 21,30 часа, а преди това Ники Пенчев и съотборниците му ще опитат да стигнат до третото място срещу Крузейро.