Монтана се наложи с 3:1 гейма над гръцкия Фойникас Сирос в първа осминафинална среща в турнира Чалъндж къп. С интерес се очакваше завръщането на Боян Йорданов в България, който в момента играе за в гръцкия тим. Той получи овации от привържениците на Монтана в зала "Младост". Йорданов сподели емоциите си от преживяването пред екип на DIEMA SPORT за предаването "Златният гейм".

"Хубавото е, че има втори мач. Шансовете засега са отворени и за двата отбора", коментира Йорданов след загубата.

"Поздравления на момчетата, на феновете. За мен беше удоволствие да се върна тук и да играя пред българска публика. Надявам се да са останали доволни от видяното", допълни той.

"Беше ми много по-емоционално, отколкото да играя в Гърция", призна Йорданов.

"Ако получа покана да се включа към националния отбор, ще приема. Със сигурност имам прекрасни спомени с националния отбор. Било ми е мечта да играя за него от дете и да спечеля нещо. Щастлив съм, че ми се е случило. Дай Боже на това световно да се спечели медал", заяви той.

"Следя какво се случва в българската Суперлига. Тази година първенството е изравнено и интересно. От тук нататък тепърва ще става още по-интересно, тъй като отборите се подсилват. Със сигурност Нефтохим е фаворит за титлата, но със селекцията, която направи Левски мисля, че ще се включат и теб", коментира още Йорданов.

"Най-вероятно това ще е последният ми сезон в Гърция. На 99% съм решил да сменя страната. Прекарах 10 хубави години, 5 от които в Олимпиакос. Със сигурност ми е на сърцето, щом съм там толкова много години", завърши волейболистът.