Българският волейболист на Лубе Чивитанова Александър Николов направи впечатляващите 8 аса по време на победата над Верона с 3:1 в четвъртия мач между двата отбора в плейофите на италианската Суперлига. Резултатът в серията между двата отбора е 2:2 и решителният пети мач е в събота в Чивитанова Марке.

Николов остана само на един ас от абсолютния рекорд на Савини за Лубе Чивитанова (9 аса), който бе поставен през 2011 година в Рим, съобщи регионалният вестник "Ил Ресто дел Карлино".

За сметка на това Николов вече изравни рекорда по директни точки от сервис в плейофите на кубинеца от Перуджа Ерера, тъй като постижението на Савани бе по време на редовния сезон.

Абсолютният рекорд в Серия А е на Ървинг Нгапет, който през 2018 година заби 12 аса, а в плейофите Матей Казийски държи най-доброто постижение - 9 аса през 2009 година.

Никой обаче не е правил толкова асове, колкото Николов на 19 години, като българинът участва за първи път в плейофите. В събота големият син на Владимир Николов направи повече асове от целия отбор на Верона (7). /БТА