Италианският шампион - Кучине Лубе Чивитанова спечели срещу Верона с 3:1 (16:25, 26:24, 25:21, 26:24) в българското дерби на Ботуша. Треньор на гостите е  Радостин Стойчев, а в състава е и Алекс Грозданов. 
 
От това лято пък за домакините играе Алекс Николов, който започна като титуляр и направи голям мач за Чивитанова, отбелязвайки 21 точки. По-резултатен от него бе единствено Габи Гарсия Фернандес, който завърши с 26 точки. Големият син на Владо Николов направи 18 точки от атака, 2 точки от блок и заби един ас от сервис. Алекс имаше 60 процента успеваемост при атаките.
 
Алекс Грозданов също взе участие във всичките геймове за Верона. Той завърши с 4 точки, като две от тях бяха на атака, където имаше 50% успеваемост и 2 на блокада. 
 
Кучине Лубе Чивитанова заема второто място във временното класиране с 4 победи, 1 загуба и 12 точки, но и с мач повече. Верона пък е 6-и с 3 победи, 3 загуби и 8 точки. В следващия 7-и кръг Лубе гостува на Топ Волей (Чистерна), докато играчите на Радостин Стойчев са домакини на Веро Волей (Монца).