След много само загуби през последните две години и половина от Тренто, Модена стигна до успех над световния и европейски клубен шампион. Националният ни селекционер Силвано Пранди, който от този сезон води тима надви със своите избраници на-успешния роден наставник Радостин Стойчев. За последно Модена падна от Тренто на полуфинал за Купата на Италия, по-късно спечелена от Казийски и компания.

Тази вечер Модена взе четвърти успех след тайбрек в Серия А1 след победата над Тренто с 3:2 гейма (25:23, 23:25, 25:20, 18:25, 15:12) като домакин. Съставът на Стойчев е лидер с 57 точки, почиващият този кръг тим на Кунео с Владо Николов е втори с 51, Копра Пиаченца на Христо Златанов – трети с 48 точки, а Модена на Пранди заема шестата позиция с 42 точки след 15 победи и 7 загуби.

Това бе не само треньорски сблъсък, но и битка на двамата кубинци в Серия А1 – Осмени Хуанторена срещу Анхел Денис. Натурализираният играч на Пранди постигна 28 точки. от другата страна на мрежата Хуанторена – 22. Матей Казийски също реализира 22 точки, а влизащият като резерва през първите три части и играл изцяло в четвъртата и петата Цветан Соколов – 8.

В решителния момент в тайбрека след игра точка за точка и две точки аванс за Модена, при 13:12 Матей Казийски имаше шанс да обърне развоя на резултата, но сгреши силния си сервис, а след това волейболистите на Силвано Пранди веднага затвори мача с блок аут на Тренто.

Христо Златанов с Копра Пиаченца записа шеста загуба, като падна при гостуването си на Верона с 1:3 гейма (27:29, 26:28, 25:23, 18:25). Синът на Димитър Златанов бе най-резултатен с 21 точки за тима си, а за Верона не се появи на полето синът на ексселекционера ни Асен Галабинов – Йордан.

Следващият кръг е почивен за Тренто, в Модена пък предстои среща с Пиаченца, а Николов и Кунео приемат Лорето.