Шампионът на Италия с Тренто Смилен Мляков стана номер едно в един сезон и във волейболното първенство на Ливан, след като спечели златото с екипа на Ануар, а само няколко дни, след като се завърна у нас, успя да финализира преминаването си в полския Честохова. Мляков вече е разписал договора си за 1+1 годни.

„Условията ми са много по-добри във финансово изражение, отколкото в Италия. Започвам подготовка в началото на август, като сега продължавам да тренирам в София и ходя на специални терапии, за да премахна проблемите си с рамото. Дори ще прибягна и до инжекции”, сподели за Гонг Смилен Мляков.

„С Честохова ще ми се наложи да играя срещу бившия си тим ЦСКА в Шампионската лига, но това е животът, трябва да победим и Пламен Константинов с Ираклис.”

"Доволен съм от краткия си престой в Ливан. За 5 изиграни мача получих 15 хиляди евро. Там на полуфиналите отстранихме тима на Стоян Стоев, а на финала детронирахме шампионите с 3:0 победи и взех два златни медала в един сезон. Местните много ме харесаха и искаха да остана, но аз избрах Полша , догодина през лятото отново ще се върна в Ливан”, каза още Смилен Мляков.