Данаил Милушев ще играе от следващия сезон в Тур научи Гонг. Волейболният национал, който този сезон показва отлична игра за Кан се е договорил с европейския шампион за 2005 с Владо Николов в състава си и вицешампион на Стария континент за тази година. Италианският Лубе Банка Мачерата, който държи правата на бившия играч на ЛукОйл Нефтохимик е съгласен с трансфера. „Вчера говорих с Тур, мениджъра ми и Мачерата. Само трябва да подпиша. Чакам да ми изпратят договора, който ще бъде за 1 година. Условията по контракта са добри” сподели Милушев пред Гонг.

Милушев зае 8-ма позиция в класациите за най-добрите нападатели, реализатори и 10-то място за изпълнение на сервис в редовния сезон във френското първенство.

Дани Милушев излиза тази вечер във втория ½-финален мач с Кан срещу Стад Поатие. Българинът има проблеми с разтеглен прасец, но ще започне като титуляр. „Чувствам се добре, дано мога да изиграя целия мач. Поатие са преодолим съперник, дано ги отстраним в следващите две срещи и се класираме на финал” каза още Милушев.

В първия мач Стад Поатие се наложи трудно над Кан с 3:2 гейма (17-25 22-25 25-23 27-25 15-13), Дани реализира 17 точки след остри болки в крака пред 2400 зрители. По регламент се играе до 2 победи от 3 срещи, като Кан е домакин днес и утре.

Заедно с Дани Милушев от Кан в Тур отива и Лоа ле Марек. Френският национал парафира за 3 години.

Капитанът на петлите Оливие Кифер пък поднови за още 3 години контракта си със Стад Поатие.