Бившият ни волейболен национал Данаил Михайлов, който от два сезона играе с екипа на Рен в момента е на второ място в първенството на Франция. Това е голям успех за състава, който преди време се бореше, да не изпадне. Спокойният живот, добрите условия и качеството на волейбола правят така, че Дани да иска да продължи кариерата си в този шампионат, без да се знае още дали това ще бъде Рен.

В последния мач Рен би Аячо с 3:1 гейма, а Дани се отчете със седем точки. Това бе 12-та победа на състава, който е на две точки от лидера Кан. Любопитно е, че Дани Махайлов води на Дани Милушев и бившия европървенец Тур цели 14 точки.

„Усещането да си втори във Франция е хубаво. Рен успя да запази отбора си от миналата година и това доведе до такива резултати. Не е лесно във френското първенство, но бе борим. Много ни помага опита, който добихме от миналата година. За всеки мач се готвим като за истинска битка. Нарушихме хегемонията на големите Париж, Кан, Тур, но нищо не е вечно. Който е в добра форма, той побеждава. Победителят от всяка една среща е непредсказуем. Интересно е, че в последните мачове правя по 11 точки и то не от атака, а от сервис и брокада. Това е новото за мен. Когато дойдох преди две години, съставът тъкмо се бе спасил от изпадане, на полусезона смениха треньора и всичко се стабилизира. Ако всичко е наред – целта е да останем в четворката и на плейофите каквото сабя покаже. Трибуните се пълнят на максимум след като сменихме старата с нова зала за 2500 зрители. Това е приятно, защото този град не е имал традиции във волейбола”, каза за Гонг Михайлов.

До края на редовния сезон и началото на плейофите остават 8 мача, в които целта не Рен е място в четворката. Запазване на второто място и участие на финал ще бъде наистина голям успех.

На 22 март престои българското дерби във Франция – Дани Милушев с Тур приема Дани Михайлов с Рен. „Тур не се движи добре и ни дава шансове за българското дебри на 22 март. И на двата тима ни трябват точките, не знам дали те ще бъдат изморени от финалите за Купата”, сподели Михайлов.

Относно бъдещето Михайлов сподели: „Искам да остана във Франция и следващия сезон. Обмислям варианти. Това е мястото, където съм играл и най-много ми допада. Добре ми е в Рен. Топло е и ми харесва, много е спокойно. Тимът е с реални цели. Имаме си фенове, които сега идват повече. Всеки ден се сещам за България. Дъщеричката ми Саманта сега говори на нейния си бебешки език, със съпругата ми Катерина й говорим на български, но може да проговори и на двата езика”.