Матей Казийски с еврошампиона Тренто се класираха за полуфиналите на италианската Серия А1. Снощи най-добрият волейболист в Шампионската лига изведе състава воден от Радостин Стойчев до трети пореден успех на четвъртфиналите срещу Вибо Валентия на Венци Симеонов.

Пред 3500 зрители Казийски спечели поредното признание за MVP, след като завърши с 26 точки за успеха с 3:2 гейма (26:28, 25:15, 21:25, 25:23, 17:15) и по този начин продължи напред в битката за защита на титлата в Италия. Леандро Невес Висото се отчете с 29 точки при победата, а Красимир Стефанов остана резерва без да се появи на полето. Венци Симеонов бе най-добър за тима от Валенсия с 20 точки.

Така след три поредни победи Тренто е на полуфинал, място където вече си осигуриха Христо Златанов с Копра Пиаченца след елиминиране на Перуджа и Лубе Банка Мачерата след 3:0 победи срещу Сислей Тревизо. Остана единствено да се разбере дали още един българи национал ще има шанс да играе за място на финала в Серия А1.

Владимир Николов и Силвано Пранди с Кунео губят с 1:2 победи от Монтекиари, но имат все още шанс да продължат в Серия А1. при краен успех на полуфиналите ще има български сблъсък, тъй като според регламента Тренто ще играе с победителя от двойката Кунео/Монтекиари, а Пиаченца на Христо Златанов с Мачерата.

Преди началото на мача снощи в Тренто Радостин Стойчев и компания обиколиха залата с високо вдигната купата от Шампионската лига на ръце. Феновете ги приветстваха с бурни възгласи, а босът Диего Мосна и останалите шефове лично позираха и поздравиха европейските шампиони.

Всички мачове в Серия А1 вчера започнаха с едноминутно мълчание в памет на жертвите от земетресението от понеделник в Абруцо.