Волейболист №1 на Европа за 2006 година Матей Казийски посрещна Новата 2008-ма година на площада в центъра на Тренто, научи Гонг.

Българският национал бе в компанията на приятелката си Соня и съпругата на треньора си Радостин Стойчев - Ели. Българската компания се наслади на тържествата, а в купона се включил известен италиански диджей. Радостин Стойчев не е успял да бъде на площада, защото е останал вкъщи, за да гледа децата.

„Хората с деца сме така! Аз останах с малките у дома. Владо с Мая и двете им деца също посрещнаха Новата година в домашна обстановка. В празничните дни имахме забавно клубно първенство. До утре сме почивка, а след това отново в залата на тренировки. На 16-ти е първият ни мач срещу последния Латина, но тепърва предстоят трудните срещи. Не е никак лесно в Италия”, сподели пред Гонг за първи път през 2008-ма година Радостин Стойчев.

Той очаква новогодишния си подарък в най-скоро време от ръководството на Тренто.

„Дори утре ще се срещна и говоря с президента за „подаръка”. Той ще бъде под формата на нов човек в редиците ни. Новото или новите попълнения ще бъдат за следващия сезон, за да можем да имаме равни възможности с най-елитните състави в Серия А1. Преговаряме с добри играчи, а евентуално ще вземем още един българин. Цанко Цанков е член на отбора ни, просто не играе. Клубът има желание да получи най-хубавия си подарък под формата на класен играч. Име обаче още няма да казвам. Не се притеснявам от очакваното въвеждане нова по-малка квота за чужденците в италианското волейболно първенство. Първо няма да може да влезе в сила толкова бързо, а и това ще се отрази лошо на силата и класата на шампионата”, каза Стойчев.

Всички играчи на Итас Тренто вече са на линия за подновяването на тренировките, само Михаил Винярски ще бъде на възстановителни процедури. Заради проблемите си с кръста Винярски няма да бъде в националния отбор на Полша по време на олимпийската квалификация в Измир. Раул Лозано заложи на 15 играчи – Грушка, Швидерски, Гиержиски, Мурек, Плински, Гжиб, Моздзонек, Юркевич, Загубни, Зугадло, Влазли, Шименски, Курек, Гасек и Игнашек.