Матей Казийски, който още в понеделник в ефира на Гонг заяви, че е играч на Тренто бе приветстван в Италия, но не на живо, а на специална видеоконференция с връзка Тренто – Париж. В зала „Стампа” на автономната провинция Тренто шефовете на тима воден от Радостин Стойчев начело с президента Диего Мосна представиха волейболист №1 на Европа за 2006 година вече като свое дълго чакано попълнение.

Италианските журналисти бяха поканени на пресконференция, без да бъде обявена тема, а определена като изключително важна.

В продължение на близо час Матей Казийски бе главен герой в тази онлайн видеовръзка Тренто – Париж и за първи път поздрави местните фенове и каза първите си думи на италиански. Българинът не може да скрие вълнението си, че мечтата му да играе в този тим в Серия А1 се сбъдна след дълъг път и разтрогване на доживотния му договор с ВК Славия и контракт с Динамо (Москва).

Радостин Стойчев сподели отново възхищението си от феновете на тима, които вече месец го спират по улиците с въпроса „Кога идва Матей?”.

Представянето на Матей като четвърти българин, който ще носи екипа на Тренто не бе възможно, защото националът ни е във френската столица на подготовка за Евро 2007 и силния турнир за Купата на Франция.