Първото българско дерби във волейболна Италия този сезон не се състоя, заради здравословни проблеми с рамото на Методи Ананиев.

Итас Тренто победи като домакин Акуа Парадисо Монтекиари с 3:0 гейма (25:17, 25:18, 25:21) за 70 минути игра. Матей Казийски бе избран за MVP в мача от третия кръг на Серия А1. Волейболист №1 на Европа за 2006 година реализира 14 точки и зарадва около 3 хиляди фенове в залата в Тренто.

Владо Николов завърши с 13, а Васил Стоянов и Смилен Млаков не се появиха в игра по избор на наставника Радостин Стойчев. Това е втора поредна победа за Тренто в шампионата, след като миналия кръг се наложиха над Моден като гости.

Този мач можеше да бъде първото българско дерби във волейболна Италия, ако за Монтекиари бе играл бившият играч на Левски Сиконко и настоящ национал Методи Ананиев, но той има проблеми с рамото и затова Хулио Веласко не се възползва от услугите му.

Официален дебют на Апенините направи Тодор Алексиев. Националът влезе като резерва за своя Корилиано, но претърпя загуба като гост на Лубе Банка Мачерата с 1:3 гейма (25:23, 23:25, 20:25, 21:25). За 105 минути, пред 1800 зрители новакът в елита инкасира второ поредно поражение, след страхотния си старт с 3:0 над шампиона Сислей Тревизо. Алексиев се появи в игра през първия, третия и четвъртия гейм и реализира 2 точки. За най-полезен в мача бе определен Алесандро Папарони от Мачерата, който завърши с 19 точки.

В петия кръг другия уикенд се очаква да се осъществи и първото дебри с български волейболисти от двете страни на мрежата, тъй като Тренто на Казийски и Николов е домакин на Алексиев с Корилиано.