Марица (Пловдив) допусна поражение с 0:3 (24:26, 19:25, 17:25) гейма като домакин от унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени и по този начин приключи участието си в европейските клубни турнири. „Жълто-сините“ регистрираха пето поражения шестия си мач от група „В“ на надпреварата и завършват на последно място в групата с актив от 2 точки. С успеха отборът на Вашаш пък си осигури третата позиция в подреждането с 4 точки, която им осигурява продължаване към четвъртфиналите в турнира за Купата на ЦЕВ. 

Двубоят в зала "Колодрума" в Пловдив започна отлично за тима на Марица, който затрудняваше своя съперник със силен начален удар и поведе с 12:6. Последваха две поредни точки от сервис на Ива Дудова за 15:7, което принуди старши треньора на гостите Йоанис Атанасопулос да вземе прекъсване. След него гостите повишиха качеството на сервирането си и намалиха изоставането си до 13:17. Стигна се до 20:17 в полза на българския шампион, след което „жълто-сините“ обаче показаха колебание на посрещане и Вашаш изравни до 23:23 и стигна първи до геймбол след ас на Жоуфиа Гюмеш. Марица успя да го отрази, но след това унгарският тим взе следващите две разигравания и затвори първата част при 26:24 след успешна блокада на Букет Гюлюбай.

Вторият гейм стартира равностойно и двата тима вървяха точка за точка. Стигна се 15:15 в средата на гейма, но след това Вашаш показа по-добра ефективност в атака и поведе с 20:17. Това се оказа ключово за изхода от втората част, тъй като Марица не съумя да навакса пасива си и така унгарките взеха и втория гейм с 25:19 след аут на Мария Кривошийска. 

Третата част отново започна с поделено надмощие и разигравания точка за точка. При 8:8 обаче домакините се разколебаха на посрещане и Вашаш записа 5 поредни точки за 13:8. Марица успя да навакса част от изоставането си до 15:18 в средата на гейма след добра игра на блокада, но унгарският тим не изпусна инициативата до края, за да се поздрави с успеха след 25:17 в третата част. 

По този начин българският шампион пропусна шанса да излезе от групата и приключва участието си в евротурнирите, докато Вашаш продължава към четвъртфиналите на турнира за Купата на ЦЕВ. 

В другия мач от групата италианският Савино дел Бене (Скандичи) победи турския Екзаджъбашъ с 3:1 гейма и спечели категорично групата без загуба и с пълен актив от 18 точки. Турският тим е втори в подреждането с 12 точки и също продължава напред към елиминациите на Шампионската лига. /БТА