Ръководствата на ВК Марица и на Верона Антарес Волей окончателно се разбраха за всички детайли по трансфера на нашата волейболистка Ани Радичева във втородивизионния италиански отбор.

22-годишната посрещачка бе дадена под наем на тима от Апенините и вече може да се счита за сигурно ново попълнение на веронки. Договорът за преотстъпването на пловдивчанката бе подписан официално тези дни. Контрактът е за срок от една година, а след това Марица запазва трансферните си права над нея.

"Всички по договора с италианците е вече уредено. Много сме доволни от този трансфер на Ани в Италия. Тя заслужаваше да играе в силен отбор в чужбина, защото е дала много за нашия отбор и нямахме моралното право да я спираме. Освен това, волейболното първенство в Италия е много силно и това ще помогне много за по-нататъшното и израстване като силна състезателка", обясни главният мениджър на Марица Борис Халачев.

Както е известно по време на тестовете си във Верона Антарес Волей, Ани впечатли силно старши треньора на италианките Нибио Джорджо с големия си отскок, разнообразна игра в атака и силен сервис.

Като се увери нагледно с отличните качествата на Ани, само след 3-4 тренировки наставникът реши да и бъде предложен договор. По време на пробите Радичева взе участие и в контролите на Верона Антарес Волей с гостуващия национален отбор на Испания, съперник на България в Група D на Европейското първенство за жени.

През изминалия сезон в тима от Верона, който се състезаваше под името Верона Волей Феминиле, игра друга българска волейболистка – Надежда Шопова. Тогава момичетата от града на Ромео и Жулиета завършиха на 14-то място в Серие А-2 с 6 победи и 20 загуби.