Мирослав Градинаров няма късмет последно време. 203-сантиметровият национал на България първо се принуди да напусне италианския си тим Аран Абруцо Пинето, заради финансови затруднения в последния в Серия А1, а след това отиде на проби в Иран. Там, в тима на Евгени Иванов – Пушката Сайпа Техеран искаше да завърши клубната година, но още на първата тренировка получи закъсване на менискус. Травмата не е лека.

В момента посрещачът от Варна се подлага на различни медицински изследвания, за да се разбере дали е възможно да се избегне операция. Ако Градинаров може да се възстанови до подновяването на иранското първенство на 10 март, то той може да подпише със Сайпа Техеран. В противен случай обаче, не е ясно как, къде и с какви средства ще се оперира.

В Италия националът бе със съпругата и детето си, но сега е сам в Иран. Градинаров имаше добър сезон с националния отбор миналата година, като участва в Световната лига, а и взе доста победи на турнирите по плажен волейбол в двойка с Константин Митев.

Арен Абруцо Пинето до момента има 2 победи и 18 загуби в Серия А1, заема последното 15-то място в класирането, а клубът има и големи финансови затруднения. Този тим е от града, преживял тежкото земетресение през пролетта с много жертви и разрушения. За Пинето Миро Градинаров изигра 20 мача с 87 реализирани точки.