2008 година донесе нов треньор на волейболния ни национал Данаил Милушев. Малко след новата година ръководството на френския Тур се лиши от услугите на сърбина Велико Башич заради лошите резултати от началото на сезона. Към момента състава е на незавидното девето място в класирането, а доскоро тима бе лидер, а и стана европейски клубен шампион.

След подновяването на тренировките за тази година, волейболистите се водят от досегашния главен мениджър Паскал Фусард и помощника Яник Оже.

Днес Тур пътува за Париж, където ще играят довечера контрола с Пари волей. Предстоят нови проверки на разменено гостуване още със Стад Поатие и Пари волей.

Шампионатът във Франция ще бъде подновен на 19 януари, като Тур гостува на Араго, а на 26-ти гостува именно на Пари волей.

„Дадохме си сметка, че нещо трябва да се промени, за да си върнем победите. Целта ни е отново да излезем начело и да върнем европейските си успехи. Паскал и Яник имат малко време да задвижат машината. Съставът ни има потенциал, все пак за последно станахме вицешампиони в Шампионската лига. Остовно ще се целим в Купата на Франция, без разбира се да отписваше първенството” съжалява президентът на Тур Жак Буие.

Този сезон е първи за национала ни Данаил Милушев в състава на Тур. До миналата година той бе част от тима на Кан.