Шампионът на Италия по волейбол Кунео направи своето официално представяне за новия сезон в кметството на града. Тимът на Владимир Николов бе приет от градоначалника, за да представи състава си и новата екипировка за Серия А1, Шампионската лига и Суперкупата на Апенините.

 

Мачът между шампиона и носителя на Купата на Ботуша е на 29 декември, като тогава в повторение на финала на шампионата ще играят Кунео с Владо Николов срещу Тренто на Казийски, Соколов, Вальо Братоев и Радо Стойчев.

 

Новото име в състава на Кунео е руснакът Александър Волков, който през последните 8 години бе в Динамо Москва. Разпределител остава сръбската легенда Никола Гърбич. По време на представянето на тима бе презентирана и книгата „Шампионът на Италия 2009/2010" със снимки и спомени от успешния минал сезон.

 

66-тото волейболно първенство при мъжете на Италия стартира тази неделя. Шампионът Кунео приема преименуванията на РПА Луиджи Бачи Сан Густин тим от Перуджа. Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев водени от Радо Стойчев с Тренто ще домакинстват на Кастелана Гроте, където този сезон ще играе Дани Милушев.

 

Мачерата пък чака Ники Николов, Методи Ананиев и Венци Симеонов с Вибо Валентиа. Силвано Пранди с Модена гостуват на Латина, Рома с националния ни център Виктор Йосифов приема Верона. Пиаченца на Христо Златанов играе с Монца, а Сислей е домакин на Йога Форли.