Българската волейболна звезда - Матей Казийски, говори за пандемията, ефектите от това върху волейбола, перспективите му за следващия сезн и бъдещето му по принцип.

"Сега тепърва ще решавам къде ще играя. Първо трябва да видим дали ще има сезон. Сега изглежда, че всичко върви добре, така че съм уверен и всички се надяваме, че ще можем да играем. Имам няколко предложения измежду Италия и Азия и ще трябва да избирам. Да се говори за това и да се решение в момента е много трудно, защото ситуацията е неясна. Има проблеми и с договорите, нека да станат по-ясни. Но това е най-маловажния аспект, проблемът е, че каквото и споразумение да постигнете, може след 3-4 месеца да не е валидно, защото не се знае дали ще може да започнете отново да играете", сподели Казийски пред volleynews.it.

"Тук в Италия говорят за това, че ще можем да играем, сякаш е факт. Уверен съм в това, но не мога да бъда сигурен. Трябва да действате така, сякаш всичко е наред и след това да изчакате и да видите как върви. Да се надяваме, че нещата ще се подобряват", каза още българската звезда.

"Със сигурност ще има финансови трудности за италианския волейбол, но не мисля, че ще е толкова по-различно отколкото в останалите първенства. Виждам трудности, но те не са изключение за италианския шампионат", завърши Казийски.