Матей Казийски ще се опита да спечели в неделя за четвърти път Шампионската лига в историята на Тренто в Любляна в сблъсък в полския Закса. 37-годишният волейболист е бил пряк участник в предишните три успеха на Тренто, спечелени между 2009 и 2011 година.

"В момента отборът е добре. След полуфиналите за първенството срещу Чивитанова бяхме изтощени, но последните дни имахме време да работим добре и да се възстановим", каза българският капитан на Тренто пред "Гадзета дело Спорт".

"Закса играха досега и станаха шампиони на Полша. Те със сигурност са в по-добър ритъм, но ние ще сме по-добре физически. Ще видим в неделя вечер кое е по-добре", надява се Казийски.

"Знаехме, че Лубе Чивитанова са много силни, но дадохме всичко от себе си. Възможно е, ако бяхме победители и бяхме играли във финала, да получим някои контузии", увери волейболистът.

"Надявам се да мога да помогна на отбора да се наслади на всеки един момент във финала, който е най-важният момент в този чуден сезон, който изкарахме заедно. Трябва да бъдем спокойни и да знаем, че ще има трудни моменти, но решителните геймове срещу Чивитанова и Перуджа, както и златният сет на полуфинала ни научиха, че заедно можем да преодолеем трудностите", каза още ветеранът.

"Малко преди края на миналия сезон, клубът ми предложи да се върна с двегодишен договор. Мислих малко, защото имах и други оферти, но, от друга страна, знаех, че един ден ще се върна тук, за да завърша кариерата си. Но усетих, че това е моментът и подписах договора с голям ентусиазъм", призна българинът.

"Тук се установих със съпругата ми Елизабета и сина му Александър. Тук се връщам винаги между сезоните. Винаги съм посрещан с толкова любов и се чувствам като вкъщи", признава Матей Казийски.