Българският волейболист Матей Казийски е много близо до завръщане в Италия в отбора на Калцедония Верона, съобщава местното издание "Л'Арена". Според изданието и последните детайли по договора на Казийски с клуба за уточнени, документите са готови и остава само да бъдат подписани, за да стане факт трансфера. Той ще парафира за плейофите в италианския шампионат през този сезон плюс още две години.

Казийски ще играе в ДЖЕЙТЕКТ Стингс до края на месеца, когато завършва японското първенство, а след което той ще се присъедини към Калцедония. Проблемът е, че от настоящия му клуб искат волейболистът да остане и за турнира за купата на Императора в края на март, но този въпрос ще бъде уточнен между страните по-късно.

Основна заслуга за завръщането на Казийски в Италия има старши треньорът на веронци Радостин Стойчев, който е близък приятел с волейболиста. Стойчев е пътувал до Япония в началото на януари, за да разговаря лично и да убеди играча да приеме офертата на Калцедония и по всичко изглежда е успял, подчертава "Л'Арена".

Казийски, който през септември ще навърши 36 години, на няколко пъти намекна, че иска да се завърне в Италия, където игра за Тренто и стана четири пъти национален шампион (2008, 2011, 2013 и 2015) и три пъти носител на купата на страната (2010, 2012 и 2013). 

С Тренто той също така триумфира три пъти в Шампионската лига на Европа и стана четири пъти световен клубен първенец. / БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.