Матей Казийски напусна Тренто и ще играе в турския Халкбанк Анкара, където треньор ще му бъде досегашният наставник на италианците Радостин Стойчев.

Българинът отива в Халкбанк под формата на наем и може да се завърне в Тренто догодина, стига финансовите условия в клуба да са по-добри.

"Реших да последвам Стойчев в това приключение в Турция по много причини, лични и професионални, но беше трудно да разбера какво е важно за мен. Беше трудно да напусна Тренто, все едно си тръгвам от дома и се надявам да има шанс скоро да се завърна. Искам да благодаря на целия тим, на всички съотборници и на феновете, с които споделихме шест красиви и богати на победи години. Това не е сбогом, а довиждане за една година", каза Матей, цитиран от италианските медии.

"Уважаваме избора на Матей, макар че е трудно да го приемем. Надявам се, че има шанс да го върнем след година и изваждаме от употреба фланелката с номер едно, защото тя може да бъде само негова. Разочаровани сме, но гледаме напред. Благодарим на Матей за шестте страхотни години в Тренто и му пожелаваме всичко най-добро", каза президентът на Тренто Диего Мосна. /БГНЕС