Матей Казийски завърши с 16 точки за катарския клуб Ал Раян в петгеймова драма с аржентинския УПСН на Световното клубно първенство по волейбол. Аржентинският клуб спечели с 3:2 гейма (25:19, 25:20, 17:25, 18:25, 15:11) и с този успех си гарантира 2-ото място в група В и участие на полуфиналите.

Така победата на Трентино Волей (Италия) с Цветан Соколов над тунизийския Есперанс с с 3:0 гейма нямаше значение за крайното класиране. Италианците останаха трети въпреки поредния силен мач на

българина, който този път се задоволи с 9 точки.

В група А Белогорие Белгород завърши на 1-ата позиция с 9 точки от 3 мача, следвани от домакините от Сада Крузейро. Тук отпадат Матин Варамин (Иран) и Гуянабо Метс (Пуерто Рико).

Мачът за аржентинския УПСН, който тази година е сочен за фаворит, мина много тлудно. Те спечелиха първите два гейма, но катарският Ал Раян взе два и така си осигури необходимата точка за крайното класиране, която ги изкачи на 1-ата позиция. В тайбрека също срещата вървеше крайно равностойно, но за 15:11 помогнаха няколко груби грешки.

Така 21 точки на Майкъл Санчес и 20 на Робертланди Симон не стигнаха. За аржентинците Мартин Рамос завърши със 17 точки.

Българинът Матей Казийски игра без смяна през цялото време, вкара 14 точки от атака, 1 от блокада и 1 директно от начален удар.