Матей Казийски се надява той и неговите съотборници във Верона да се представят силно през новия шампионат на Италия по волейбол.

"Подготвяме се да вдигнем нивото в отбора. Тренираме, имаме класен състав и предчувствието ми като цяло е добро. Важното е какво ще покажем в двубоите. Искам да играем пред колкото се може повече фенове", заяви Казийски пред телевизия RAI2.

Сезонът в Италия ще започне с двубоите за Суперкупата, като финалът ще се изиграе на "Арена ди Верона".

"Много съм щастлив от това. Съжалявам, че Верона не може да бъде след участниците, но вярвам, че възобновяването на сезона с такова събитие ще бъде нещо наистина фантастично. Това ще бъде историческо събитие за Италия и света, като се има предвид ситуацията, в която се намираме. Мачът за Суперкупата на Италия ще се играе на открито и затова се надяваме, че ще има възможност за присъствие на много запалянковци", каза още бившият национал на България, който през новия сезон ще носи екипа на Блу Волей Верона.

Кучине Лубе Чивитанова, Трентино Волей, Модена и Перуджа са участниците в турнира за Суперкупата на Италия, който ще се проведе през септември./БТА