Матей Казийски е основна трансферна цел на Сислей Тревизо и Копра Пиаченца, съобщиха медиите в Италия. Това са два от най-елитните тимове на Апенините – Сислей е европейски клубен шампион за 2005/2006, а Пиаченца на Христо Златанов и Венци Симеонов спечели Топ Тиймс Къп миналата година.

Волейболист №1 на Европа е част от Динамо Москва през последните два сезона, но името му е най-спряганото на трансферния пазар на Апенините.

Преди време българинът с италиански паспорт Венци Симеонов разкри за Гонг, че Рома и лидерите в Италия искат да подпишат с Матей.

При подновяването на трансферния пазар емисарите на Пиаченца Бонди и Менарини са ходили до Бразилия да наблюдават сина на селекционера на „селесао” Бернардо Резенде Бернандиньо – разпределителят Бруниньо, който е шампион с Симед Дал Зотто. Интерес има и към национала Самуел Фукс.

Пиаченца възнамерява да пусне Никола Гръбич в Мачерата, където да бъде в тандем с Иван Милкович.

Разпределител №1 на САЩ Лой Бол може да се върне в Италия, след като игра в Гърция и сега в Русия, обличайки екипа на Сислей Тревизо, Самуеле Папи е спряган за трансфер в Мачерата.