Българинът с италиански паспорт Венцислав Симеонов вероятно ще играе за своя Копра Пиаченца в полуфинала на Шампионската лига утре въпреки контузията си.

Синът на легендата Каспар Симеонов се очаква да излезе на обезболяващи инжекции заради спуканата си костица в петата на десния крак срещу ексшампиона на Европа Сислей Тревизо в полския град Лодц.

31-годишният Венци заедно с Христо Златанов са амбицирани да стигнат поне до финала да европейската волейболна корона.

„Венци получи една доста болезнена травма от преумора в последния мач от италианската серия А1 срещу Тренто. Оказа се малкият дявол, защото можеше да бъде по-тежка травмата, например скъсано сухожилие или възпаление на ахилеса. Предполагам, че ще стисне зъби и ще играе. Ще решат на място дали да играе на инжекции. Лично аз искам да гледаме финал Копра Пиаченца – Динамо Тренс-Казан. Тимът на Пиаченца в последните години все достига финали и ги губи. Дано е дошъл моментът и да бие. За жалост и тази година тимът на сина ми имаше доста проблеми с контузени играчи. Последният мач срещу Тревизо играха добре, но паднаха 2:3 гейма, затова очаквам този финал да бъде на по-друга основа. Няма какво да говорим за класата на руския Динамо Транс-Казан и Сислей Тревизо. Надявам се да гледаме интересен волейбол и по-добрият да победи”, коментира за Гонг Каспар Симеонов.

Легендата от Пловдив сподели и впечатленията си за родните национали: „Това, че няма български национал във финалната четворка не е страшно и няма да се отрази на представянето ни в Пекин. В подобни състезания има отбори, които се хвърлят в тази купа, други предпочитат да играят силно в шампионатите си.”

„Шампионската лига не може да е мерило за силата и състоянието на легионерите ни. Би било хубаво и нашите момчета да играят на финалите и да наберат рутина. Националите ни, които играят в чуждите първенства – в Италия, Полша, Русия, се представят много добре. Отиваме на Олимпиада, какво по-хубаво от това. За жалост не можем да кажем същото за нашето първенство, но дано както направиха в Полша и Русия с времето и при нас ще се променят нещата и ще имаме тази финансова възможност да видим легионерите ни отново в българското първенство”.