Само двама от петимата български волейболисти продължават в Шампионската лига.

Евгени Иванов – Пушката и Николай Иванов с Ястрежебски Вийгел са едни от 12-ти клуба, който се класира за елиминациите в Шампионската лига. Пламен Константинов с Ираклис, Боян Йорданов и Красимир Гайдарски с Олимпиакос не успяха да прескочат груповата фаза на най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Полският Ястрежебски взе необходимия за класирането си едни гейм снощи от КНАК Рьозеларе и продължава като втори в група Е. тимът от Вийгел загуби от белгийците с 1:3 гейма (25:20, 22:25,22:25, 22:25). За Пушката и бившият разпределител на националния ни отбор бяха достатъчни три победи и три загуби. Евгени се отчете с 13, а Ники с 5 точки.

Гибона претърпя загуба в последната си среща от група А. Ираклис падна при гостуването си на Кан във Франция с 1:3 гейма (24:26, 22:25, 25:23, 22:25). Константинов завърши мача с 14 точки и остана на трето място в потока си с 3 победи и 3 загуби.

Със същия актив – 3:3 и трети в група Ц остана Олимпиакос на Боян Йорданов и Краси Гайдарски. Гърците взеха трудна победа снощи, но тя се оказа недостатъчна за продължаване. При домакинския успех над настоящия шампион на Европа Фридрисхафен с 3:2 гейма (19:25, 22:25, 25:22, 25:21, 16:14) Боян се отчете с 26 точки, стана най-резултатния волейболист в мача, а Краси реализира 11.

Двамата българи с италиански паспорти Христо Златанов и Венци Симеонов спечелиха своята група Д след 5 успеха и 1 поражение. С тях Копра Пиаченца продължава в битката на 12-те тима, а снощи италианците биха Портол Драк Палма де Майорка с 3:0 гейма (25:21, 25:19, 29:27). Тъй като мача бе протоколен, треньорът Лоренцети даде почивка на Христо, като го остави резерва и синът на легендата Димитър Златанов записа 5 точки (3 аса). Венци въобще не се появи в игра.

За следващата фаза на Шампионската лига се класираха 12 клуба – съставите заели първи или втори място в шестте групи. Италия ще има представители в елиминациите - Копра Пиаченца, Сислей Тревизо и Куньо, Полша е с два тима - Ястрежебски Вийгел и СКРА Белхатов, Франция също с два - Кан и Пари Волей, така е и Русия - Динамо Москва и Динамо Транс Казан. По един тим ще представя гръцкото, немското и испанското първенство - Панатинайкос (Гърция), Фридрисхафен (Германия) и Портол Драк Палма де Майорка (Испания).

В женската Шампионска лига също родната школа ще има един представител – пом.треньорът на женския ни национален отбор Нели маринова – Нешич. Тимът й Сирио Перуджа намери място в елиминациите след 4 победи и 2 загуби в група Д. От битката отпаднаха Ева Янева и Страшимира Филипова за френския Кан, Мартина Георгиева с френския Мулюз и Диана Ненова с Постар 064 Белград.