Три елитни клуба от италианската Серия А1 се борят за подписа на 18-годишния ни младежки национал Цветан Соколов, който е част от Марек Юнион Ивкони.

Чимоне Волей (Модена) е "на лов за Соколов" пише "Гадзета ди Модена". Вестник "Трентино" обаче твърди, че Итас Диатек Трентино /Тренто/ "вече сложи ръка на шести българин". Интерес към него има и от Пиаченца.

„От България се чуват гласове за евентуален четиригодишен договор с "момчето с огнестрелната ръка", което би могло да пристигне в Тренто за следващия сезон и да стане естествен заместник на Матей Казийски”, изтъква вестник "Трентино".

Соколов вече бе на проби в Тренто. В лагера на Радостин Стойчев, той може стане шестия българин в тима, заедно с Казийски, Николов, Мляков и Стоянов, без да броим 217-сантиметровия Цанков, който тренира с "жълто-сините", но не е картотекиран,

Играчът, който се очаква да е в разширения състав на мъжкия ни национален отбор, воден от Мартин Стоев ще замине на нови проби, но в Модена следващите дни.

Цветан е роден на 31 януари 1989 година, висок е 207 сантиметра, на блок – 335 см, а при атака 353 см.

„Интерес към него има, но няма как да се подпише договор сега. Според правилниците български играч, не може да отиде да играе в чужбина, ако няма 21 години, а Цветан е на 17. ако се стигне до договорка, може да подпишем предварителен договор. Той се запозна с условията в един от тимовете - вече бе в Тренто, сега ще ходи и в Модена. В отлична форма е в момента и тренираме заедно за тежките мачове, които ни предстоят. Интересът е от водещи италиански отбори. Други държави извън Италия, дори извън Европа го искат още след световното за младежи. Ръководството ни ще търси и намери тим, където ще се развива най-добре, а не там където дават най-много пари” коментира за Гонг наставникът на Марек Юнион Ивкони Виктор Карагьозов. Дупничани подновиха тренировки на 2 януари и няма да ходят на лагер извън базата си.