Българските волейболисти Боян Йорданов и Красимир Гайдарски и техният Олимпиакос достигнаха до полуфинал в плейофите на гръцкото първенство. „Червено-белите” се наложиха с 2-0 успеха в серията си срещу Арис и продължава борбата за титлата. Във втория мач снощи Олимпиакос победи като гост с 3:0 гейма (25:17, 25:13, 25:21), а Йорданов реализира 20 точки. Другият българин в състава Краси Гайдарски добави седем точки.

Тимът от Пирея имаше категорично предимство в двубоя, като и в трите части водеха играта и първи стигаше до техническо прекъсване. По-равностоен бе единствено третият гейм, но там силите на домакините от Арис стигнаха само за 21 точки.

В първата среща тимът от Пирея победи с 3:1 гейма.

На полуфинал Олимпиакос ще се изправи срещу Ираклис – отборът на Пламен Константинов, който си осигури класирането по-рано.

Единствено тимът на Андрей Жеков Патра игра три мача в тази фаза на плейофите, но не намери място на полуфиналите. Патра отстъпи с 1-2 победи на Ламиа и завърши първенството. Снощи Жеков и компания се бориха до последно в третия решителен двубой, но загубиха с 2:3 гейма като гост (25:13, 17:25, 25:22, 13:25, 12:15).

На полуфинал Ламия ще се изправи срещу фаворита за титлата Панатинайкос.